jueves, 14 de abril de 2011

Happy Hippie Island


He trobat el lloc perfecte per jubilar-se.

Una illeta entre Vancouver i Vancouver Island. Salt Spring Island.
Ovelles, granges, prats, mar, casetes de fusta, flors i artistes de tot tipus...

Vaig arribar dilluns amb el ferry i vaig anar caminant cap on viuen la Jeanne i el Rob, que els vaig trobar a través de la pàgina de "Couchsurfing". I com de costum, amb la flor al cul, m'he trobat amb una parella encantadora...



Ella en té 57, va créixer a Canadà i després a San Francisco. És professora de yoga, escriptora i acaba d'entrar en el món dels artesans de la illa. Després ho explico millor.

Ell en té 59, va ser professor de psicologia, i és guitarrista. 



Vaig arribar després de sopar i vam estar xerrant durant una bona estona sobre els viatges que han fet.  Fa només sis mesos que viuen a la illa i fa només una setmana que viuen a aquesta casa. L'any passat el van passar a El Cairo, Egipte, però van fer només un dels tres anys que hi tenien el contracte perquè no hi acabaven d'estar bé. I han acabat visquent en aquest petit paradís de tranquilitat i bona vida. 






Després d'explicar-nos una mica la vida, en Rob va ambientar una mica amb unes quantes peces amb la guitarra i cantant, i la Jeanne s'hi va apuntar. Que monos... Una bona rebuda!

I de dormir al sofà res de res, una habitació per mi amb llit de matrimoni, grans finestres i de d'on escolto les granotes. La casa està al costat d'una petita granja on hi tenen ovelles, ovelles Jacob, no gaire comuns. 

Molts dels habitans de la illa són artistes i hi ha una ruta d'"estudis" o tallers, on pots anar a veure què hi fan. Per exemple, hi ha qui fa els formatges, qui fa el pa, qui fa ceràmica, llanes, bisuteria, peces treballades de fusta, pintura, escultures... De tot. A de la carretera vas veient tot de cartells que marquen els estudis i et diu si estàn oberts ja que encara es considera temporada d'hivern. 
Ganges és el poble més gran de la illa, i cada dissabte van el "Saturday Market" on 140 artesans van a mostrar els seus productes. No me'l vull perdre! 




Per esmorzar, torrades amb mermelada de fruites del bosc, el pa de nous dels especialistes de la illa. Un bon començament del dia jeje
El dimarts la Jeanne i el Rob tenien una cita a Victoria, així que em van deixar a un centre de yoga perquè el veiés i vaig anar caminant cap a la granja on fan els formatges. Podies veure com feien els formatges i com els empaquetaven. El millor, la botiga. Podies provar qualsevol dels formatges que fan, amb torradetes. N'hi havia d'oliva i anxova, all, alfàbrega, llimona, pebre, picant, de trufa i fresc. No cal dir que eren boníssims... Vaig sortir de la botiga amb cinc formatges i 40 dollars menys!






La següent parada era un parc al sud-est de la illa, però tenia 10 km pel mitg des de la granja dels formatges. Però un altre cop, la sort al meu favor. Just surto de la botiga vaig veure un noi que anava a marxar i al preguntar-li em va dir que anava cap a Ruckle Park, on jo volia anar. El noi devia tenir uns 30 i pico, dona i era carter de Vancouver que tenia uns dies de festa. Em va anar perfecte! 

Vam anar junts cap allà, vam estar passejant pel parc, molt maco, que tocava al mar i es veien passar els ferries. Fins i tot feia una mica de sol i tot! I després de caminar vorejant les roques, vam parar i de sobre veiem ballenes!! La gent paga 100 dollars per pujar a un barco sense saber del cert si veuran balenes o no. I nosaltres les teniem allà, unes cinc balenes, Fins i tot se sentien, i es veia com treien aigua  com un sortidor i treien gran part del cos fora l'aigua. Uauuu... no podia dir res més! 

Una estona després vam veure una foca també! Al final del dia semblava que hagués anat al zoo: ovelles, cavalls, galls d'índi, balenes, foques, àligues, vaques, burros, bambis...



Quan vam poder dir algo més que "uaaaau" vam anar a comprar una mica de pa del bo i vam anar a un altre parc de la illa, el Maxwell Provincial Park, el punt més alt de la illa i on esperavem veure bones vistes mentres atacavem el formatge. 

Quin dia... Però per acabar, la Jeanne em va portar a una casa on pots fer sauna i tenen un jacuzzi al aire lliure, et senties en mig del bosc i també se sentien les granotes jeje Quin relax... I de mentres anar xerrant amb la Jeanne, és encantadora.




Dimecres va ser dia de voltes i compres amb la Jeanne, aproditant que havia de fer alguns recados a Ganges. Mentre ella estava amb els de les assegurances, me'n vaig anar a una petita llibreria que era una monada. Estantaries i més estantaries plenes de llibres, de nous i de vells, fins a l'últim racó. A la zona de rebaixes vaig trobar dos llibres de segona mà que m'aniràn bé per l'anglès. 




Per dinar vam anar a un petit bar-restaurant, el Tree House Cafe. El nom li ve per l'arbre que hi ha al mig. El menú tenia molt bona pinta, tot organic, com no poda ser menys. La vaig convidar a dinar per compensar una mica que m'estiguin tractant tant bé. Mentre menjavem l'entrepà i l'amanida vam estar parlant sobre Amèrica i la religió, i de lo genials que es veuen els americans i del que comporta deixar que la religió et digui com viure la vida. És molt interessant escoltar què en diuen els propis americans. 


Després vam parar a on la propietària de la sauna té una altra botiga i em vaig acabar comprant unes cremes que havia provat el dia anterior, però és que amb la olor que fan...



I abans de tornar cap a casa vaig parar a una botigueta plena de coses de decoració, roba, collarets, monaders... I em vaig comprar un mocador per recordar l'estil hippie de la illa. 

Per acabar el dia, el Rob em va portar a un assaig de la banda on fa poc que toca, Lane 31. I després cap a un pub de Ganges on els dimecres fan sessions obertes a tothom de música en directe. Bon folk i country. El Rob fa 25 anys que toca la guitarra i canta bé també. Vaig fer uns quants vídeos i fotos i al marxar, la noia que s'encarregava del so em va demanar si li podia enviar per posar-les a una revista de la illa. Quina gràcia! 



Al acabar de tocar, un dels nois que havia tocat i el seu amic van preguntar si algú tornava cap a Fulford Bay i van venir amb nosaltres. 

Avui al matí havia de decidir quin plan fer. Haviem dit amb la Amaia, la menorquina, que tornariem a quedar i al final demà vindrà cap a la illa! Així que podrem anar al mercat :)
He parlat amb la Jeanne i li he dit que si em podia quedar una nit més, que la podia ajudar amb el que volgués. Com que s'acaben de mudar, encara tenien roba en maletes, així que he estat fent d'organitzadora d'armaris i després l'he ajudat a fer uns posa-espelmes que va a vendre al mercat. Són moníssims i ha estat entretingut. Abans de sopar hem anat a casa una amiga seva que té unes vistes impressionants del mar i un gos simpàtic jeje

Hem sopat i ens hem posat a mirar la televisió , i després la Jeanne ha anat a una reunió femenina com les de les pel·lícules jeje


Una cosa curiosa és que vas per la carretera i et trobes estands de fusta on hi pot haver flors, ous, cases d'ocells de fusta o qualsevol cosa que la gent vulgui vendre. Mira si són honestos que confien en que la gent pagarà. No hi ha ningú, ells deixen una caixa pels diners i confien. Prova de fer això a Espanya i a veure què passa... En aquesta foto, la caixa dels diners té candau, però és que en altres fins i tot la deixen oberta per a que t'agafis el canvi! Aquests canadencs són únics...

Tenia la sensació que em deixava algo per explicar, i és que aquest matí ens ha vingut a visitar l'home dels pastissets i ens ha portat pastes de mango, pera i gingebre i no sé què més.. ohmygod! jejeje

M'estaré a la illa fins diumenge i després crec que ja tocarà tornar cap a casa i veure quin plan hi ha amb la família ocupa que esperen el bebè, si és que no l'han tingut ja...

Ara estem el Rob i jo al menjador, ell amb la guitarra, jo amb l'ordinador i amb l'espatec del foc i la televisió de fons. 

Mare! Ahir vam fer carn per sopar!!! jejejeje

Bona nit, 
Cris

PD. Aquí teniu la casa de la Jeanne i el Rob on he passat els últims dies.







5 comentarios:

  1. Tu no tens una flor...tens un ram al cul!! ;) jeje

    Em fas molta enveja!!! i sé que serà una perdició es mercat de dissabte...!!!!!! ja puc preparar sa cartera!!!

    M'he de possar al dia amb es teu blog!!! Encara que després de lo "cotorres" que vam estar la setmana passada no crec que trobi res nou! ;)

    Bona nit i fins demà!!! =)

    ResponderEliminar
  2. Jo també vull venir !!!!
    Aqui no hi vam estar.
    M'alegra saber que estas bé. La recta final ja es veu d'una altra manera, Oi?
    Petonets wapetona.

    ResponderEliminar
  3. Amaia, crec que passant un cap de setmana més juntes no et caldrà llegir res jeje T'esperooo amb moltes ganes, crec que ens tornarem bojes al mercat... Fins d'aquí unes hores guapa!

    Lurdes, fes una escapadeta dona! Jejeje Aquests dies m'han anat genials per desconectar i m'ho agafaré d'una altre manera quan torni, però parlaré amb ells a veure si no em fan treballar tant. Una abraçada!

    ResponderEliminar
  4. Nena, que guai! Al final t'ha anat de conya! No pensava que haguessis pogut fer fotos a les balenes i tot! Era una orca!... i llar de foc per fi ...Me n'alegro moltíssim! Això és el que havies vingut a buscar i no a fer de criada! ...Que mono tot...

    ResponderEliminar
  5. Una ORCA !!!! No tens una flor al cul, ni un ram, tu tens un jardí sencer !!! Mare meva!!! Orques en llibertat sumat a tot el paradis que expliques!!! Jo deixo de fer guardia i vinc ara mateix!!
    Mare: Perquè ens vas tenir a catalunya? no volies ser una hippie d'una illa tan fantastica i ara entre tots criavem ovelles, el Miquel content, nosaltres contents i el lluis a fer un equip de futbol!!!!

    ResponderEliminar